Corona

De Stampertjes in tijden van Corona

Coronamaatregelen vanaf 25 februari 2022

Vanaf vandaag vervallen in Nederland veel van de nog geldende coronamaatregelen. Ook bij De Stampertjes kunnen we versoepelen: mondkapjes zijn niet meer verplicht en ouders/verzorgers en kindjes kunnen weer via de voordeur binnen ontvangen worden.

Op De Stampertjes volgen wij het advies van de Rijksoverheid, het RIVM en de GGD, en gaan we uit van de richtlijnen die gegeven worden aan de kinderopvang en gastouderopvang: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/onderwijs-en-kinderopvang/corona-en-kinderopvang

Verder hanteren we enkele andere maatregelen ter bescherming van onze vrijwilligers, de kinderen en hun gezinnen. Lees hier de huidige Coronamaatregelen waar we ons op De Stampertjes aan moeten houden. 

Om te kunnen beslissen of een kind gebracht mag worden naar De Stampertjes kunt u de stappen van de Beslisboom volgen. Bij twijfel bel vooraf en overleg met de aanwezige vrijwilliger.

We zijn heel blij dat tijdens Coronatijd De Stampertjes grotendeels (behalve tijdens de eerste verplichte lockdown in 2020) open kon blijven. De meeste van onze vrijwilligers wilden en konden blijven werken in deze tijd waarin ouders door de dagopvang van hun kindje toch beetje ontlast konden worden. Veel dank aan de vrijwilligers die ingevallen hebben om de gaten in het rooster op te vullen zodat we zo goed als niet hebben moeten sluiten door vrijwilligerstekort.

Het kan echter nog steeds voorkomen dat door afwezigheid van een of meerdere vrijwilligers (doordat zij of hun huisgenoten te maken krijgen met COVID-19 verschijnselen) De Stampertjes noodgedwongen moet sluiten voor een of meerdere dagdelen of dagen. We doen er alles aan om de planning rond te krijgen en open te blijven door middel van inval-vrijwilligers en vrijwilligers die extra dagen willen komen werken. Als dit echter niet lukt zullen we dat z.s.m. aan de ouders/verzorgers communiceren. We rekenen op uw begrip!

Stay safe !!!

admin

Coördinator De Stampertjes