De Stampertjes staat voor gastvrijheid en laagdrempeligheid.

Bij De Stampertjes worden kinderen met een beperking in de leeftijd van 0 t/m 4 jaar opgevangen. Het kan bijvoorbeeld gaan om meervoudig gehandicapte kinderen, kinderen met een ontwikkelingsachterstand waarvan de oorzaak (nog) niet duidelijk is, kinderen met Down syndroom, kinderen met een chronische ziekte of kinderen met cerebrale parese. Daarnaast vangt De Stampertjes ook kinderen uit kwetsbare gezinnen op.

Kortom, ieder jong kind dat extra ondersteuning nodig heeft is van harte welkom bij De Stampertjes. Uiteraard wordt in overleg met u bekeken of De Stampertjes voor uw kind de juiste plek is.

Per dagdeel werken er twee groepsmedewerkers, een beroepskracht en een ondersteunende kracht. Een groep bestaat uit maximaal vier kinderen. Hierdoor krijgt elk kind veel aandacht.

De dag wordt afgestemd op de mogelijkheden en wensen van de aanwezige kinderen. ’s Morgens staat er koffie en thee klaar voor de ouders/verzorgers zodat ze kennis met elkaar kunnen maken en ervaringen en tips met elkaar kunnen uitwisselen. Gedurende de dag wordt er met de kinderen geknutseld of buiten in de tuin gespeeld, gewandeld, gezongen en samen gegeten en gedronken. Voor de kinderen die nog slapen overdag staan er ledikantjes klaar in de slaapkamer.

De ouders geven aan wat de behoeften zijn van de kinderen zodat wij het de kinderen zoveel mogelijk naar hun zin kunnen maken. Wij houden ook een overdrachtsschriftje bij voor de ouders/verzorgers zodat u op de hoogte blijft van hoe het uw kind gedurende de dag is vergaan.