2023

Bijeenkomst met Aaltje van Zweden, 8 september 2023

DE STAMPERTJES ORGANISEERDE EEN OCHTEND MET AALTJE VAN ZWEDEN

OVER HET OUDERSCHAP MET EEN KIND MET AUTISME

Op vrijdagochtend 8 september is door De Stampertjes, in samenwerking met de bibliotheek Bloemendaal, een bijeenkomst georganiseerd met Aaltje van Zweden op het programma voor de ouders van De Stampertjes, De Wollewei en Baloe, de vrijwilligers van De Stampertjes en overige geïnteresseerden. Aaltje kwam met ons te praten over de opvoeding van haar zoon Benjamin, een van haar vier kinderen, aan de hand van haar ervaringen en haar boeken. Benjamin is geboren met autisme en een verstandelijke beperking.

De ochtend begon met een prachtig pianospel van Einaudi, uitgevoerd door Amelie, de dochter van Irene Heim. Dat was een mooi start van de bijeenkomst met ‘de kracht van muziek’, ook de titel van een van de boeken door Aaltje geschreven.

Aaltje werd geïnterviewd door Irene Heim, kindertherapeut in onze regio. Bijna vijftig mensen waren aanwezig, onder wie ouders, grootouders, broers en zussen, vrijwilligers en een aantal belangstellenden waaronder de wethouder van de Gemeente Bloemendaal, mevrouw A. Gamri.

Irene Heim had vragen bedacht voor Aaltje vanaf de geboorte van Benjamin tot hoe het nu met hem gaat. De familie van Zweden was in de kindertijd van Benjamin woonachtig in Bloemendaal. Son-Rise (of Optionmethode) en andere methodieken kwamen tevens aan de orde. Vanuit de zaal werden veel vragen gesteld aan Aaltje. Op de vraag of de Papagenobus ook rijdt in Kennemerland werd geantwoord dat dat zeker mogelijk is (bellen met 06-42260726) en mogelijk is er dan ook voor jou iets te regelen. De zorgverzekering kan aangesproken worden voor de kosten.

We zijn onder de indruk van en blij met de persoonlijke en kwetsbare manier waarop Aaltje ons heeft verteld over haar leven met Benjamin.

Op vraag van ons wil Aaltje wel adviseur worden voor de Stichting De Stampertjes. Daar zijn wij natuurlijk super blij mee! Met bloemen, het jubileumboek 25 jaar De Stampertjes en een groot applaus vertrok Aaltje weer huiswaarts.

Aaltje van Zweden is oprichter van Stichting Papageno (voor kinderen en jongeren met autisme) en heeft inmiddels drie boeken geschreven.

Boeken van Aaltje van Zweden

Coordinator

Coördinator De Stampertjes

Dit vind je misschien ook leuk