2021

NLdoet 2021 bij De Stampertjes

In het kader van het 25 jarig bestaan van De Stampertjes is er besloten dit jaar voor het eerst mee te doen aan NLdoet.

Voorafgaand aan 28/29 mei is al heel wat werk verricht. Irene heeft Stichting De Stampertjes aangemeld bij Het Oranjefonds en een financiële bijdrage aangevraagd voor NLdoet 2021. Na goedkeuring van de aanvraag is een mooi bedrag van €400 toegekend, naast een kortingsbon van GAMMA op de NLdoet aankopen en het gratis promotiepakket. Yvonne heeft onder de vrijwilligers van De Stampertjes geïnventariseerd wie mee zou doen aan NLdoet (in verband met Corona hebben we alleen eigen vrijwilligers laten meedoen). Een uitgebreide planning werd gemaakt, rekening houdend met een beperkt aantal mensen dat ivm Corona tegelijkertijd aanwezig mocht zijn op de locatie, en ook nog verdeeld in buiten, binnen, eerste- en tweede verdieping. Ondertussen is door Herman en Marjo een uitgebreide inventarisatie gemaakt van nodige materialen voor iedere klus en een exacte boodschappenlijst samengesteld. Hier hebben ze veel tijd ingestoken om uit te zoeken in welke bouwmarkt of speciaalzaak ze de materialen het voordeligst konden aanschaffen en hebben alle materialen tijdig in huis gehaald.  Ook werd er in de week vooraf aan 28 mei al door Tineke en Warna speelgoed en materialen gesorteerd, opgeruimd en weg gebracht. En als laatste voorbereiding heeft Yvonne gezorgd voor voldoende mondkapjes, handgel, hygiënische doekjes, allesreiniger e.d. aan corona-preventie materiaal.

En toen was het zover, vrijdag 28 mei, de eerste dag van NLdoet!

Yvonne en Esther hebben de locatie mooi versierd met het promotiemateriaal van NLdoet, alles klaargezet en boodschappen voor de lunch gekocht.

De dag liep volgens planning. Vanaf 10:00 uur werd door Herman de gordijnrail ophangen op de 1e verdieping, terwijl Marjon het speelkeukentje en de eettafel een eerste laag lak gaf beneden en Esther wat rozenstruiken uit de achtertuin haalde. Na de gordijnrails te hebben opgehangen ging Herman aan de slag met graven van kuilen voor de schommelstellage in de tuin. Aan het einde van de ochtend ging Marjon naar huis en kwamen Marjo en Tineke. De lunch werd om de beurt in de vorm van een lopend buffet gepakt en in de tuin op afstand genuttigd.

In de middag bouwden Herman en Marjo de schommelstellage in de tuin. Er werd gegraven, gezaagd, gemeten, gepast, gebeitst en gehangen, en uiteindelijk hing de schommel! Ondertussen hing Tineke de gordijnen op en naaide de flap van het speltentje in de snoezelkamer, ruimde nog wat op, gaf de verjaardagskalender een nieuw plekje in de WC en boende het tuinbankje schoon. Later in de middag kwam Marjon terug en gaf samen met Yvonne het speelhuisje een eerste laagje beits. We sloten de eerste NLdoet af rond 17:00 uur. Wat was er al veel gedaan!

Zaterdag 29 mei gingen we verder met NLdoet bij De Stampertjes.

Terwijl Yvonne weer spullen klaarzette en nog wat extra boodschapjes deed voor de dag, begon Herman met de ophangwerkzaamheden van de nieuwe ventilator. Lizzy ging aan de slag met het verder beitsen van het speelhuisje in de tuin en Warna lakte de kindermeubeltjes en de Tripp-Trapp stoeltjes. Tussen de middag vertrokken Lizzy en Warna en kwamen Marjo en Jitske met echtgenoot Jeroen. De lunch werd weer in de vorm van een lopend buffet gepakt en in de tuin op afstand genuttigd. Wat hebben we toch geboft met het mooie weer!

In de middag gaf Jeroen het tuinhuisje een tweede laag beits. Jitske en Yvonne gaven de eettafel, het speelkeukentje, de Tripp-Trapp stoeltjes en de andere houten kindermeubeltjes een tweede laag lak. Ondertussen monteerde Herman met behulp van Marjo de ventilator en kon die uiteindelijk opgehangen worden. Nadat Jeroen en Jitsje nog de latjes van het speelhuisje netjes wit beitsten zag het speelhuisje er als nieuw uit. Wat een make-over! Zelfs de houten klomp werd nog netjes geboend, geschuurd en gebeitst door Jeroen en hangt weer als nieuw aan de schutting. Ook werd het olieverfschilderij ‘De Stamperlaarsjes’ boven de eettafel opgehangen door Herman. Toen de gelakte meubeltjes weer opgedroogd waren werd er door Jitske en Yvonne opgeruimd, het speelkeukentje weer op zijn plaats gezet en de vloer gezogen en toen kon NLdoet dag 2 succesvol worden afgesloten. Op zondag 30 mei kwam Peter nog om de heg van de voortuin te snoeien en het groen-aangeslagen pad en voortuintje schoon te maken. Het ziet er weer strak en mos-vrij uit! Wat is er veel werk verricht!

Onze vaste vrijwilligers van De Stampertjes die hebben meegeholpen met NLdoet 2021 zijn:

 • Irene de Lange, bestuurssecretaris
 • Yvonne Moulijn, coördinator
 • Herman van der Leek, klusjesman
 • Marjo ten Have, ondersteunende groepskracht
 • Tineke van Rijsewijk, groepsleidster
 • Warna Zoer, groepsleidster
 • Esther Groenheide, bestuurslid
 • Marjon Metselaar, ondersteunende groepskracht
 • Lizzy van Haastert, ondersteunende groepskracht
 • Jitske Wensveen – Boes, groepsleidster
 • Jeroen Wensveen, echtgenoot van Jitske
 • Peter Carson, penningmeester

Dank allemaal! Het was een groot succes… NLdoet is voor herhaling vatbaar!

Verslag geschreven door Yvonne Moulijn, Coördinator De Stampertjes

Coordinator

Coördinator De Stampertjes