2020 2021

De Stampertjes in tijden van Corona

Versoepeling Coronamaatregelen vanaf 1 oktober 2021

Na de voorjaar 2020 lockdown en de gedeeltelijke opening was De Stampertjes vanaf 6 augustus 2020 weer op volle kracht, drie dagen per week geopend! Maar helaas moest De Stampertjes n.a.v. de tweede Coronagolf opnieuw dicht van 14 december 2020 tot 8 februari 2021.

Vanaf 8 maart 2021 mochten we gelukkig weer volledig open! Helaas konden nog niet alle vaste vrijwilligers direct ingezet worden doordat ze in de risicogroep vielen of nauw contact hadden met naasten die tot de risicogroep behoorden. Inmiddels zijn nu gelukkig alle vrijwilligers weer aan de slag met het opvangen van onze lieve Stampertjes.

Na de versoepelingen van afgelopen 26 juni kunnen we nu per we gelukkig nu per 1 oktober 2021 de maatregelen zodanig versoepelen dat eigenlijk alleen de basisregels nog overblijven. Op De Stampertjes hanteren we echter hiernaast nog enkele andere maatregelen ter bescherming van onze vrijwilligers, de kinderen en hun gezinnen. Lees hier de huidige Coronamaatregelen waar we ons op De Stampertjes aan moeten houden. Verder volgen wij het advies van RIVM en de GGD.

Om te kunnen beslissen of een kind gebracht mag worden naar De Stampertjes kunt u de stappen van de Beslisboom volgen. Bij twijfel bel vooraf en overleg met de aanwezige vrijwilliger.

Ondanks dat het nu de goede kant opgaat met de daling van het aantal Corona-besmettingen en de landelijk opgebouwde groepsimmuniteit, is het nog steeds een periode zijn waarin de vrijwilligers (of hun huisgenoten) te maken kunnen krijgen met COVID-19 verschijnselen, waardoor ze onverwacht niet kunnen gaan werken. We doen er alles aan om de planning rond te krijgen zodat we op alle dagen open kunnen blijven. Het zal echter kunnen voorkomen dat het niet altijd lukt. In dat geval zullen we dat z.s.m. aan de ouders/verzorgers communiceren. We rekenen op uw begrip!

Stay safe !!!

Dit vind je misschien ook leuk...