2020 2021

De Stampertjes in tijden van Corona

De Stampertjes versoepelt de Coronamaatregelen vanaf 26 juni 2021 !!!

Na de voorjaar 2020 lockdown en de gedeeltelijke opening was De Stampertjes vanaf 6 augustus 2020 weer op volle kracht, drie dagen per week geopend! Maar helaas moest De Stampertjes n.a.v. de tweede Coronagolf opnieuw dicht van 14 december 2020 tot 8 februari 2021.

Vanaf 8 maart 2021 mochten we gelukkig weer volledig open! Helaas kunnen nog niet alle vaste vrijwilligers ingezet worden doordat ze in de risicogroep vallen of nauw contact hebben met naasten die tot de risicogroep behoren. De meeste vrijwilligers echter zijn weer aan de slag met het opvangen van onze lieve Stampertjes.

Ondanks dat het nu de goede kant opgaat met de daling van het aantal Corona-besmettingen en de landelijk opgebouwde groepsimmuniteit, is het nog steeds een periode zijn waarin de vrijwilligers (of hun huisgenoten) te maken kunnen krijgen met COVID-19 verschijnselen, waardoor ze onverwacht niet kunnen gaan werken. We doen er alles aan om de planning rond te krijgen zodat we op alle dagen open kunnen blijven. Het zal echter kunnen voorkomen dat het niet altijd lukt. In dat geval zullen we dat z.s.m. aan de ouders/verzorgers communiceren. We rekenen op uw begrip!

Vanaf 26 juni 2021 zet Nederland een grote stap in de versoepelingen van Corona-preventie maatregelen. Ook bij De Stampertjes kunnen we vanaf deze datum weer wat versoepelingen toelaten, al blijven de basisregels natuurlijk nodig want COVID-19 is nog niet weg. Dus:

  • Was/desinfecteer regelmatig je handen
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen
  • Bij Corona-gerelateerde klachten blijf je thuis en laat je je testen

Op De Stampertjes hanteren we echter hiernaast nog enkele andere maatregelen ter bescherming van onze vrijwilligers, de kinderen en hun gezinnen. Lees hier de nieuwe Coronamaatregelen waar we ons met z’n allen op De Stampertjes aan moeten houden. Verder volgen wij het advies van RIVM en de GGD.

Om te kunnen beslissen of een kind gebracht mag worden naar De Stampertjes kunt u de stappen van de nieuwe Beslisboom volgen. Bij twijfel bel vooraf en overleg met de aanwezige vrijwilliger.

Stay safe!!!

Dit vind je misschien ook leuk...