Historie

In oktober 1996 ging in Bloemendaal het gastouderproject De Stampertjes van start. Het project beoogt ouders van jonge kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking te ondersteunen. Aanleiding voor de start van dit project waren Mats, Matthijs en Tiemen, drie ernstig meervoudig gehandicapte kinderen. De Stampertjes is een plek waar ouders hun kindje kunnen brengen, zodat zij even ontlast zijn van een taak, die vooral door het emotionele aspect veel energie vraagt. Gedurende de loop van het project bleek dat er tevens behoefte is aan opvang voor jonge kinderen uit kwetsbare gezinnen. Ook deze kinderen kunnen terecht bij De Stampertjes.

De Stampertjes werkt met een kleine groep vaste vrijwilligers die zich met liefde inzetten voor de kinderen. Tijdens de opvang is er altijd een ervaren zorgverlener aanwezig. Alle vrijwilligers hebben ruime ervaring met het werken met kinderen met een beperking.

De opvang vindt plaats in een gewoon huis in Bloemendaal. Het huis is aangepast voor de opvang van jonge kinderen. Uiteraard is er voldoende spelmateriaal aanwezig. Het huis beschikt over een heerlijke achtertuin, een speciaal ingerichte slaapkamer en een snoezelruimte. De ligging van het huis is ideaal voor een wandeling naar het hertenkamp of bos.